Inici / Actualitat / Els alumnes de 1r de Batxillerat visiten el Banc de Sang

Els alumnes de 1r de Batxillerat visiten el Banc de Sang

bancdesang_5La setmana passada, els alumnes d’Anatomia Aplicada de 1r de Batxillerat varen fer una visita molt didàctica a la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears, per ampliar els seus coneixements sobre el temari de la sang.

Els alumnes varen ser rebuts per personal de la Fundació, que els va mostrar un vídeo sobre el funcionament del Banc de Sang i sobre els elements que formen la sang. Tot seguit els ensenyaren unes mostres de teixits (còrnia, escleròtica i un fèmur) i per acabar, els passaren un altre vídeo sobre la donació d’òrgans (donant i receptor) molt interessant. bancdesang_2

 

Abans d’acabar la visita, els alumnes varen visitar les instal·lacions de la Fundació: la zona d’extracció de sang, la gelera on es conserven les bosses de sang, les mostres de llet materna i diversos teixits congelats, en un enorme congelador on… hi feia molt de fred!

bancdesang_1

Els alumnes varen estar acompanyats pels professors del Departament de Ciències Experimentals, en Joan Julià (professor de Química i de Ciències Naturals)  i na Lourdes Julbe (metgessa del CIDE i professora d’Anatomia Aplicada).

bancdesang_3

 

No et perdis...

Descobrim com funciona l’Ajuntament de Palma amb els alumnes d’FPB

  Els alumnes d’FPB han fet una sortida per conèixer més a fons com funciona …