Inici / Actualitat / La unitat mòbil de Televes visita el CIDE perquè els alumnes de FP coneguin com funciona la fibra òptica

La unitat mòbil de Televes visita el CIDE perquè els alumnes de FP coneguin com funciona la fibra òptica

TELEVES_1

Com es realitzen les connexions de fibra òptica? Com s’ha de manipular la fibra, com es talla i es fusiona? Els alumnes del segon curs de FP d’Instal·lacions elèctriques i automàtiques han pogut assistir a una lliçó pràctica molt profitosa. I és que la unitat mòbil de Televes, que només ve a Mallorca un pic cada quatre anys, va visitar el CIDE. Els tècnics de Televes, vinguts especialment des de Galícia, varen impartir una lliçó magistral sobre les normes ICT1 i ICT2 de reglament d’infraestructures comunes de telecomunicacions.

TELEVES_2TELEVES_3

 

 

 

 

 

 

I després d’una xerrada molt didàctica, els estudiants varen tenir la oportunitat de tocar amb les seves pròpies mans la fibra òptica, tallar-la i col·locar-la dins la denominada fusionadora d’arc voltaic, un aparell de darrera generació que serveix per fusionar segments de fibra òptica. Els alumnes gaudiren molt amb aquesta experiència pràctica, i després d’alguns intents, finalment aconseguiren empalmar amb èxit dos segments de fibra… tot i que no és gens fàcil!

Aquesta visita forma part del programa educatiu Televes SkillsAlliance d’infraestructures comunes de telecomunicacions, i suposa que els alumnes que l’acabin es promocionaran directament amb un títol específic d’instal·lador de Televes. Per cert, a Balears només hi ha quatre instituts que tenen aquest programa. El CIDE és un d’ells, i l’únic centre concertat de tot l’arxipèlag on es poden fer aquestes pràctiques.

TELEVES_4 TELEVES_5

 

 

 

 

 

TELEVES_6

No et perdis...

Portes obertes prova

Vols saber com treballem al col·legi CIDE? Inscriu-te a les jornades de portes obertes virtuals! …