Inici / El cide i / El CIDE i les lletres

El CIDE i les lletres

recital_esoa

Des del CIDE volem despertar la creativitat i la passió per la literatura als nostres alumnes. No es tracta només de conèixer-la. L’objectiu és que gaudeixin de la cultura literària d’una forma activa i que aprenguin a viure-la intensament i en primera persona des de l’embrió de la seva creació fins a la seva lectura i interpretació més expressiva i apassionada. Aquesta és la feina que feim des de les assignatures de  Llengua catalana i Literatura, Llengua castellana i Literatura, i Literatura Universal.

premiadosbachillerato2

Des d’ambdós departaments, tant el de llengua catalana com castellana, promovem la participació dels alumnes en tot tipus d’actes que posin en contacte els alumnes amb la literatura com els concursos literaris del centre (com per exemple el del Dia del Llibre) i d’altres institucions, com ara el de les Biblioteques municipals, Ficcions.cat (al qual hi participen centres de tot l’àmbit de parla catalana) o ‘Las ovejas de Mica’, el Certamen literari de les Cooperatives d’ensenyament, el concurs de Literatura Jove de l’Ajuntament de Palma, els Jocs Florals, el concurs nacional de Literatura de Coca-Cola, etc.

 

A més, per commemorar el Dia del Llibre organitzam recitals poètics en els quals hi participen no tan sols els nostres alumnes actuals, sinó també ex-alumnes que són reconeguts autors com Javier Cànaves o Sergio Rigo.

santjordi-defLa interpretació també és imprescindible per a la formació de l’alumnat. Per això participam en representacions teatrals que organitzen diferents entitats professionals i que s’adapten als diferents nivells dels alumnes. Premiades companyies teatrals vénen al nostre centre a representar. I en ocasions tambe realitzam sortides per inculcar-los el plaer del teatre.

Per últim, volem destacar la nostra participació en una cita molt especial com és “La Nit de l’Art i les Ciències”, on projectam un video-poema en el qual els nostres alumnes posen de manifest el seu talent creador.

No et perdis...

El CIDE i les arts

Teatre, manualitats, música, dibuix, audiovisuals… Volem que els nostres alumnes desenvolupin tot el seu potencial …